Zelf parket verwijderen of eruit slopen?

Zelf parket verwijderen of eruit slopen?

Wilt u zelf uw parketvloer verwijderen? Pas dan op dat u het parket en de ondervloer niet sloopt. Er bestaan veel verschillende parketvloeren en de meeste zijn gelijmd op de ondervloer (spaanplaat) en de spaanplaat is gelijmd op de cementvloer. Wanneer het mis gaat, kan de cementdekvloer onnodig schade oplopen.

Het komt vaak voor dat (particuliere) opdrachtgevers eerst zelf het parket te verwijderen. Vol enthousiasme slopen zij de toplaag eraf, waarnaar de spaanplaat en lijmresten achterblijven. In de loop der jaren hebben wij al veel gezien en gehoord over manieren waarop mensen geprobeerd hebben zelf het parket te verwijderen.

Beste en snelste manier om parket te verwijderen

Heel simpel. De beste en snelste manier om parket te verwijderen bestaat niet! Een parketteur die uw vloer heeft gelegd, legt het met kennis en liefde voor zijn vak. Zij zijn vakmensen die er niet aan moeten denken dat hun vloer loslaat. Dus u kunt ervan uitgaan dat het parket goed en stevig is verlijmd.

Machine huren voor parket verwijderen? Denk goed na!

Vaak krijgen wij de vraag: Waarom krijgt de machine van de bouwmarkt of het verhuurbedrijf onze vloer er niet uit? Deze machines zijn hier absoluut niet geschikt voor. Vaak zijn ze te licht en niet krachtig genoeg. Onze machine begint met een totaalgewicht van ruim 350 kilo en onze zwaarste machine weegt ruim 1000 kilo. Verhuurbedrijven en bouwmarkten verhuren u vaak een machine van maximaal 140 kilo. Om druk uit te oefenen op de spaanplaat is het gewicht van de machine belangrijk. Met een licht gewicht komt de machine er niet doorheen. Onze machines zijn zo zwaar, dat wij ze niet verhuren.

Hoe parket ‘niet’ verwijderd moet worden

Parket verwijderen kunt u niet met een boor, sloop- en breekhamers. Het enige wat u daarmee bereikt, is dat u uw cementdekvloer sloopt. Voor het leggen van een nieuwe vloer, moet u deze repareren. Waardoor u alleen met gigantische hoge en onnodig reparatiekosten komt te zitten.

Kosten parket verwijderen

Het hoeft niet duur te zijn om houten vloeren te laten verwijderen. Wij draaien al enige jaren mee in de branche draaien en wij hebben een snelle en efficiënte manier voor het verwijderen. Hierdoor kunnen wij u een scherp tarief bieden vanaf 30 m2. Wij weten als geen ander dat veel bedrijven absurde tarieven vragen per m2 en wij willen ons hier niet mee associëren. Lees hier over de onderdelen waar we rekening mee houden met het bepalen van de kosten van een parketvloer verwijderen.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag een vrijblijvende prijsopgave aan. Voor extra informatie kunt u ons bellen op 06-52649524.