Vloerverwarming, wat komt er bij kijken?

Vloerverwarming, wat komt er bij kijken?

Vloerverwarming is een populair verwarmingssysteem in Nederland en heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele radiatoren. Er zijn drie soorten vloerverwarmingssystemen: het freessysteem, het traditionele systeem en het droogbouw systeem. Deze systemen bieden meer ruimte in huis omdat radiatoren niet nodig zijn en zorgen voor een constante stralingswarmte.

Een groot voordeel van vloerverwarming is dat het energiezuiniger is dan traditionele radiatoren. Radiatoren werken bijvoorbeeld op hoge temperaturen van 65 tot 75 graden, terwijl vloerverwarming kan werken op lage temperaturen van 29 tot 45 graden. Dit verschil in temperatuur zorgt voor minder energieverbruik, wat duurzamer is en te merken is aan de energierekening.

Alle voor- en nadelen van vloerverwarming

De voordelen van vloerverwarming op een rij:

  • Energiezuinig
  • Meer leefruimte en ruimte voor meubels
  • Werkt met alle typen vloeren
  • Veilig en comfortabel
  • Makkelijk om te gebruiken
  • Eenvoudig te installeren

Er zijn echter ook enkele nadelen van vloerverwarming. Zo zijn er kosten verbonden aan de installatie en duurt de installatie vaak langer dan bij traditionele radiatoren. Ook moet het huis redelijk geïsoleerd zijn en moet de oude vloer worden verwijderd. Bovendien kan de vloerhoogte een probleem zijn, vooral als er een hoogteverschil ontstaat bij het vervangen van een oude vloer.

Vloeren service Wolter staat klaar

Bij het verwijderen van een parketvloer van 3 cm en de keuze voor in gefreesde verwarming en pvc, ontstaat er een aanzienlijk hoogteverschil met de huidige vloer. Dit hoogteverschil kan worden opgevangen met behulp van speciale mortel.

Gelukkig kan Vloeren service Wolter u helpen als u vloerverwarming laat installeren. Wij kunnen de oude vloer verwijderen, hoogteverschillen opvangen en u adviseren over het juiste type vloerverwarming. Of u nu in Assen met vloerverwarming aan de slag gaat of in Maastricht. Onze jongens staan voor u klaar!

Schakel Vloeren service Wolter in voor al uw klussen

Vloeren service Wolter werkt samen de juiste partijen die u een deskundige vloerverwarmingssysteem kunnen installeren. We stemmen de werkzaamheden naadloos op elkaar af waardoor we uw planning niet verstoren. Als u wilt weten wat wij voor u kunnen betekenen, kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen via het contactformulier.

Vraag een vrijblijvende en gratis offerte aan!