Vloerverwarming dichtzetten

Vloerverwarming dichtzetten

Om het het meeste uit vloerverwarming te halen, is het mogelijk om de vloerverwarming dicht te zetten. Vloerverwarming dichtzetten is ideaal om de beste warmteverdeling door de gehele ruimte te krijgen.

Epoxyhars is het meest geschikte materiaal om de warmte zo ver mogelijk te verspreiden. De epoxy dichtzetmassa geeft daarbij ook maximale druksterkte aan het oppervlak. Hierdoor wordt zelfs puntbelasting opgevangen.

Vloer service Wolter geeft u garantie op het dichtzetten van de vloerverwarming met epoxy. Deze garantie krijgen wij geboden door onze vaste leverancier Uzin-Utz.

 

Dichtzetten met cement of gips gebonden mortel niet aan te raden

Het is ook mogelijk om uw vloerverwarming dicht te zetten met cement of gips gebonden mortel. Cement en gips gebonden mortel geven net als epoxy een stevige basis. Het grote verschil is echter dat cement of gips niet goed de warmte verspreid. Daardoor ontstaat een ongelijke verdeling van warmte door de ruimte.

 

Dichtzetten met tegellijm

De grootste fout die wordt gemaakt tijdens dichtzetten van de vloerverwarming, is het gebruik van tegellijm. Tegellijm hard namelijk niet volledig uit. Ook geeft het geen hechting aan de buis zelf. Met als resultaat dat de vloer losraakt en kraakt tijdens het lopen erop. Dit kan na een tijd ook de vloerverwarming gaan beschadigen.

 

Vloerverwarming dichtzetten en egaliseren

Het dichtzetten en egaliseren kunt u het beste door één partij laten uitvoeren in verband met de garantie. Wanneer u kiest voor vloerverwarming dicht zetten door middel van epoxy, moet er tenminste 16 uur en maximaal 36 uur zitten tussen het dichtzetten en egaliseren. Als u kiest voor het dichtzetten met mortel is aan te raden om beide processen dezelfde dag uit te voeren.

 

Vloeren service Wolter

Om kosten te besparen wordt er vaak naast het verwijderen van de vloer gelijk meer in de ruimte verbouwd. Het is namelijk voordeliger om al het vuil gesorteerd af te voeren. Er zijn partijen die landelijk containers plaatsen en kleinere bedrijven die dit lokaal doen. In veel gevallen is lokaal afvoeren uiteindelijk goedkoper. Bedenk dit dus tijdig om te voorkomen dat u meerdere keren voor een afvalcontainer betaald.

Vloeren service Wolter werkt voor particuliere en zakelijke opdrachtgevers. Wilt u een offerte ontvangen voor het verwijderen van uw vloer? Vraag een offerte aan of bel ons op 06-52649524. Uiteraard kunnen wij u ook per mail te woord staan. Wanneer u kiest voor Vloer Verwijderen Wolter, kiest u voor kwaliteit en betrouwbaarheid! Service en klantvriendelijkheid staan bij ons hoog in het vaandel!

Ons werkgebied is Nederland inclusief de eilanden.