Tapijt verwijderen

Hoe kun je een tapijt verwijderen

Tapijt verwijderen machine

Oud tapijt verwijderen wordt wel eens als een nachtmerrie ondervonden, vooral wanneer het verlijmd is aan de cementdekvloer. Wanneer u een woning opzegt of kiest voor een nieuwe vloerbedekking moet je eerst de oude vloerbedekking verwijderen. Uw rug hieraan verrekken, is niet nodig! U kunt gebruik maken van Vloer Verwijderen Wolter.

Tapijt verwijderen voor zakelijke opdrachtgevers

Tapijt verwijderen voor zakelijke opdrachtgevers is mogelijk bij ons. Door snel en efficiënt gelijmd tapijt te verwijderen, kunt u zich richten op uw kernactiviteit. Wij kunnen met ons moderne machinepark en ons gespecialiseerd personeel elk gewenste vloer verwijderen. Werken met een deadline is dan ook onze dagelijkse gang van zaken.

Tapijt gespannen verwijderen

Tapijt getimmerd op een latje komen we ook tegen. Het tapijt wordt gespannen op spijkerlatjes. De latjes zijn dan verlijmd of gespijkerd op de afwerkvloer. Het verwijderen gaat hierdoor een stuk makkelijker. Hiervoor kunnen wij een lager tarief hanteren, dan bij verlijmde tapijten.

Zelf uw tapijt verwijderen

tapijt

Onze particuliere opdrachtgevers proberen in eerste instantie meestal zelf het tapijt te verwijderen. Echter, met grote regelmaat is dit onbegonnen werk. Tapijt wordt veelal in de lijm gewalst, hierdoor het enorm vast zit. Dat vindt vooral plaats in verpleeghuizen, seniorenwoningen en ruimte waar vaker gebruik wordt gemaakt van rolstoelen of rollators.

Wilt u toch zelf aan de slag met het verwijderen van tapijt dan hebben wij hier een aantal tips’s voor u:

 1. Denk na over de nieuwe vloer: komt er bijvoorbeeld een nieuw tapijt, een houten vloer, laminaat, tegels of zeil? Dit is van invloed op de aanpak. In het geval van tegels is het bijvoorbeeld niet erg als er kleine lijmresten achterblijven.
 2. Controleer wat er onder het tapijt kan zitten: ligt er bijvoorbeeld een goede ondervloer of een nog veel ouder tapijt? Dit laatste is mogelijk verouderd, het is een groot stofnest of het heeft geen doel meer.
 3. Bruine lijmresten worden doorgaans verwijderd met een afbijtmiddel, bij witte lijm volstaat een lauw sopje.
 4. Zorg voor werkhandschoenen en een mondkapje of stofmasker als u met een afbijtmiddel gaat werken. Zet een beschermende bril op als het tapijt is bevestigd met nietjes of nagels, die kunnen immers zo maar omhoog springen bij het lostrekken.
 5. Controleer wat de kosten kunnen zijn voor de afvoer naar stortplaats. Houd er rekening mee dat op sommige plekken extra kosten worden berekend voor tapijt.
 6. Zorg dat in de ruimte niets in de weg staat.
 7. Bedenk dat na de verwijdering de plinten en dorpels misschien op een ongewenste hoogte komen te zitten.

Vijf tips tijdens het tapijt verwijderen

 • Probeer niet de vloerbedekking in zijn geheel eruit te trekken. Als u met een stanleymes de oppervlakte in stukken snijdt, zijn de tapijtresten lichter in gewicht en kunt u ze makkelijker afvoeren. Snij echter niet te diep als er een bruikbare ondervloer onder zit.
 • Smeer een afbijtmiddel of lijmoplosser voor vloerbedekking royaal over de lijmresten en laat dit minstens een uur intrekken. Op internet wordt ook wel genoemd om dit met cola te doen.
 • Na deze intrekperiode kunt u de vloerbedekkingslijm wegschrapen met gereedschap als plamuurmessen, een verfkrabber, spatel of beitel. Eventueel kunt u nabehandelen met schuurpapier of een vochtig schuursponsje.
 • Als u denkt dat opzichtige vlekken eventueel door de nieuwe vloerbedekking heenkomen of u hinder zal ervaren van scheuren en kieren in de ondervloer, behandel deze dan voorafgaand aan het plaatsen van de nieuwe vloer.
 • Maak na de verwijdering gelijk alle gaatjes, kieren en spleten dicht van plinten, want dit kunnen mogelijke broedplaatsen zijn van ongedierte.

Als u bij het tapijt verwijderen kiest voor snelheid, deskundigheid en het niet zelf hoeven afvoeren van alle troep, kunt u een keuze maken voor een professioneel resultaat door een ervaren vloerverwijderaar. Een echte expert kan met de juiste machines zorgen voor een perfect resultaat.

Heeft u Flotex tapijt?

Flotex is één van de tapijten die het lastigst te verwijderen is. Hiervoor is een zware stripmaschine nodig. Lees hier meer over Flotex verwijderen.

Tapijt verwijder machine

Voor het verwijderen van tapijt gebruiken wij diverse machines. Zo kunnen wij kiezen voor de Tear off, de zitstripper of juist voor de turbo stripper. Dit is geheel afhankelijk van de oppervlakte en bereikbaarheid. Daarnaast is de rug van het tapijt ook een belangrijke factor. Naast tapijt verwijderen, bieden wij een breed scala aan diensten aan. Wij kunnen schuren, frezen, diamant schuren, egaliseren, afvoer restmateriaal, interieur sloop en meer!

Vloer Verwijderen Wolter is bij uitstek dé specialist in vloerverwijdering. Mocht u vragen hebben, dan staan we u graag te woord.

Naast goede service weten wij als geen ander dat het tarief bepalend is. Wij zijn blij met kleine en grote opdrachten, want iedere klus is een nieuwe uitdaging. Wij kunnen voor u altijd een passend tarief bieden.

Andere diensten dan tapijt verwijderen

Vloer Verwijderen Wolter: uw voordelen

 • Snel en efficiënt inzetbaar
 • Jarenlange ervaring
 • Scherp tarief
 • Eigen materiaal
 • Geen grote container voor de deur

Wij werken in de particuliere en zakelijke sector. Vaak is het lastig om afzetcontainers te plaatsen in verband met vergunningen voor openbaar parkeerbeleid en daarom werken wij niet met afzetcontainers. Wij voeren het restmateriaal af in eigen beheer als u dat wenst.

Wilt u een offerte ontvangen voor het verwijderen van uw vloer? Vraag een offerte aan of bel ons op 0652649524. Uiteraard kunnen wij u ook per mail te woord staan. Wanneer u kiest voor Vloer Verwijderen Wolter, kiest u voor kwaliteit en betrouwbaarheid! Service en klantvriendelijkheid staan bij ons hoog in het vaandel!

Vloer Verwijderen Wolter in regio

Landelijk werkgebied? Kijk snel of uw plaats erbij staat. Wij opereren door een groot deel van Nederland door onze centrale ligging!