Laminaat verwijderen

Hoe verwijder je laminaat

“Hoe verwijder je laminaat” is een vraag die veel particulieren en klussers zich stellen. Daarom geven wij als deskundige vloerverwijderaar hier wat handige tips. Al raden wij het u aan om deze klus door een vakman te laten doen en uw rug en mogelijke ergernis te sparen.

Laminaat verwijderen bij verhuizing of na beschadiging

Voorbeeld van een te verwijderen laminaatvloer

Het lijkt zo mooi, praktisch en voordelig: een laminaat vloer ligt er snel in. Maar wie zich stoort aan de krassen, vlekken, vochtplekken, wilt  verhuizen of gewoon eens wat anders wil, kan versteld staan hoe moeilijk het is om laminaat te verwijderen. Zeker als er lijm is gebruikt. Vandaar wat tips van de expert over hoe u laminaat kunt verwijderen.

Kliklaminaat van A-kwaliteit is met het kliksysteem in de regel vrij makkelijk te verwijderen door de ‘zwevende’ constructie. Toch kan dit klusje zeer tijdrovend zijn, zeker als de vloerdelen met lijm vastzitten aan een ondervloer. Wilt u er een andere vloer erbovenop leggen? Dit kan alleen als de oude vloer strak, waterpas en vrij van bobbels is.

Zes handige tips om zelf laminaat verwijderen

  1. Bekijk van tevoren welk type kliklaminaat u heeft. Zo heeft het ene type een klikverbinding en moet u andere soorten omhoog wippen.
  2. Het vertrek waar het oude laminaat ligt moet u eerst volledig leegruimen en vrij van plinten maken. Let ook op eventuele leidingen of snoeren die bij de vloer of plinten zijn weggewerkt.
  3. Begin aan een zijkant naar keuze en werk dan de andere kant op. De allereerste plank overleeft het misschien niet, daarna wordt de klus eenvoudiger.
  4. Als u laminaat nog wilt hergebruiken, gebruik dan geen hamer, beitel, schroevendraaier, enzovoorts. Bedenk dat u aan de uiteinden eventuele zaagsporen kan zien van een handzaag of decoupeerzaag. Daarnaast krijgt u bij hergebruik te maken met zaagverlies.
  5. Haal bij waterschade ook de ondervloer eruit, want die is vaak ook aangetast. De ondergrond moet altijd kurkdroog zijn om latere problemen te voorkomen.
  6. Voor vragen over laminaat verwijderen kunt u ons altijd bellen. Dan zoeken we samen naar een oplossing en kunt u alsnog overwegen of het uitbesteden van laminaat verwijderen door een bedrijf handiger voor u is.

Het verwijderen van slechts één enkele plank

Ook een enkele plank verwijderen is een vraag die mensen ons als vloerverwijderaar vaak stellen. Dit klusje vergt wat meer kennis en kunde. Zo heeft u vaak zaken nodig als een invalzaag met geleider, een stootblok en een trekijzer. Als het niet naar wens gaat, moet u vaak nog jaren aankijken tegen niet goed aangelegd laminaat. Vaak loont het om ons te bellen en zo snel, voordelig en professioneel uw ergernis te verhelpen!

Laminaat verwijderen door vakman

Vloeren Service Wolter heeft niet alleen een legservice maar ook een verwijderservice. Alle lagen vloerdelen, inclusief de ondervloer of lijmlaag, worden door ons met professionele hulpmiddelen uit elke woning, kantoor of bedrijfspand gehaald. Het afvoeren van de vloerdelen is inbegrepen en er staat geen grote container voor uw deur.

De pluspunten van Vloeren Service Wolter:

Vloeren service Wolter werkt voor particuliere en zakelijke opdrachtgevers. Vaak wordt er naast het verwijderen van de vloer nog meer verbouwd, om kosten besparend te werken is het voordeliger alles gesorteerd af te voeren. Er zijn partijen die landelijk containers plaatsen en kleinere bedrijven die dit lokaal doen. In veel gevallen is lokaal uiteindelijk goedkoper.

Wilt u een offerte ontvangen voor het verwijderen van uw vloer? Vraag een offerte aan of bel ons op 0652649524. Uiteraard kunnen wij u ook per mail te woord staan. Wanneer u kiest voor Vloer Verwijderen Wolter, kiest u voor kwaliteit en betrouwbaarheid! Service en klantvriendelijkheid staan bij ons hoog in het vaandel!

Andere diensten dan laminaat verwijderen

Vloer Verwijderen Wolter in regio

Almelo, Alphen aan den Rijn, Almere, Alkmaar, Assen, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Den Helder, Deventer, Dordrecht, Drachten, Emmen, Eindhoven, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Heerenveen, Helmond, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Lelystad, Maastricht, Meppel, Nijmegen, Oss, Roosendaal, Rotterdam, Schiedam, Spijkenisse, Steenwijk, Tilburg, Venlo, Zeewolde, Zoetermeer, Zwolle

Landelijk werkgebied? Kijk snel of uw woonplaats erbij staat.