Laminaat verwijderen

Hoe verwijder je laminaat

“Hoe verwijder je laminaat” is een vraag die veel particulieren en klussers zich stellen. Daarom geven wij als deskundige je hier wat handige tips, al is de belangrijkste dat we je aanraden om je rug en mogelijke ergernis te sparen en deze klus snel en voordelig door de vakman te laten doen.

Laminaat verwijderen bij verhuizing of na beschadiging

laminaat verwijderen

Het lijkt zo mooi, praktisch en voordelig: een laminaat vloer ligt er snel in. Maar wie zich stoort aan de krassen, vlekken, vochtplekken, wil gaan verhuizen of gewoon eens wat anders wil, kan versteld staan hoe moeilijk laminaat verwijderen kan zijn. Zeker als er lijm is gebruikt. Vandaar wat tips van de expert over hoe laminaat verwijderen.

Kliklaminaat van A-kwaliteit is met het kliksysteem in de regel vrij makkelijk te verwijderen door de ‘zwevende’ constructie. Toch kan het zeer tijdrovend zijn, zeker als de vloerdelen met lijm vastzitten aan een ondervloer. En een andere vloer erbovenop liggen kan alleen als de oude vloer strak, waterpas en vrij van bobbels is.

Zes handige tips voor zelf laminaat verwijderen

  1. Weet van tevoren welk type kliklaminaat u heeft. Zo heeft het ene type een klikverbinding en moet je andere soorten omhoog wippen.
  2. Het vertrek waar het oude laminaat ligt moet je eerst volledig leegruimen en vrij van plinten maken. Let ook op eventuele leidingen of snoeren die bij vloer of plinten kunnen zijn weggewerkt.
  3. Begin aan een zijkant naar keuze en werk dan de andere kant op. De allereerste plank overleeft het misschien niet, daarna wordt de klus eenvoudiger.
  4. Als je laminaat nog wil hergebruiken, gebruik dan geen hamer, beitel, schroevendraaier, enzovoorts. Bedenk dat je aan de uiteinden eventuele zaagsporen kan zien van een handzaag of decoupeerzaag. Daarnaast krijg je bij hergebruik te maken met zaagverlies.
  5. Haal bij waterschade ook de ondervloer eruit, want die is vaak ook aangetast. De ondergrond moet altijd kurkdroog zijn om latere problemen te voorkomen.
  6. Voor vragen over laminaat verwijderen kan je ons bellen, dan zoeken we samen naar oplossingen en kun je alsnog overwegen of het uitbesteden van laminaat verwijderen door een bedrijf handig is.

Het verwijderen van slechts één enkele plank

Ook een enkele plank verwijderen is een vraag die mensen ons als verwijderaar van vloeren vaak stellen. Dit klusje vergt wat meer kennis en kunde. Zo heb je vaak zaken nodig als een invalzaag met geleider, een stootblok en een trekijzer. Als het niet naar wens gaat, moet je vaak nog jaren aankijken tegen niet goed aangelegd laminaat. Vaak loont het om ons te bellen om snel, voordelig en professioneel je ergernis te verhelpen!

Laminaat verwijderen door vakman

Vloeren Service Wolter heeft niet alleen een legservice maar ook een verwijderservice. Alle lagen vloerdelen, inclusief de ondervloer of lijmlaag, worden door Wolter met professionele hulpmiddelen uit elke woning, kantoor  of bedrijf gehaald. Het afvoeren van de vloerdelen is inbegrepen en bij ons staat er geen grote container voor de deur.

De pluspunten van Vloeren Service Wolter:

Neem contact met ons op 0652649524

Andere diensten dan laminaat verwijderen

Vloer Verwijderen Wolter in regio

Almelo, Alphen aan den Rijn, Almere, Alkmaar, Assen, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Den Helder, Deventer, Dordrecht, Drachten, Emmen, Eindhoven, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Heerenveen, Helmond, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Lelystad, Maastricht, Meppel, Nijmegen, Oss, Roosendaal, Rotterdam, Schiedam, Spijkenisse, Steenwijk, Tilburg, Venlo, Zeewolde, Zoetermeer, Zwolle

Landelijk werkgebied? Kijk snel of uw woonplaats erbij staat.