Kurkvloer verwijderen

Kurkvloer verwijderen

Een kurkvloer verwijderen is een heel gedoe. Het zorgt voor een enorme rotzooi, omdat de vloerdelen niet in één geheel loskomen, maar in allemaal kleine stukken. En dan is het nog de vraag hoe egaal de ondervloer is. Gelukkig is er een oplossing. Vloerverwijderen Wolter verwijdert uw oude kurkvloer in een dag en voert al het afval af. Wanneer nodig, egaliseren we direct de ondervloer. De vloer is aan het eind van de dag klaar voor de nieuwe vloer, of voor het aanleggen van vloerverwarming.

Waarom een kurkvloer verwijderen?

Er zijn verschillende redenen waarom u van uw oude kurkvloer af wilt. Bijvoorbeeld omdat deze ernstig beschadigd is, of omdat u simpelweg toe bent aan iets anders. We verwijderen vaak vloeren voor mensen die net een nieuw huis hebben gekocht. De aanwezige kurkvloer past niet bij de smaak van de nieuwe bewoners, en wordt daarom verwijderd.

Hoe wordt een kurkvloer verwijderd?

De professionals van Vloerverwijderen Wolter pakken het grondig aan. In eerste instantie vragen we hoe de vloer is aangebracht, en op welke ondergrond. Dat geeft ons de nodige informatie voor het verwijderingsproces.

Zitstripper

Vervolgens begint het echte werk. Het verwijderen van de kurkvloer doen we met een zitstripper. Deze machine bevat een grote beitel die plat op de vloer komt te liggen. Dankzij deze beitel verwijderen we de kurkvloer vakkundig en snel. Door de platte positionering van de beitel, blijft de ondervloer onbeschadigd.

Lijmresten verwijderen en egaliseren

Wanneer de vloer helemaal los is, schuren we de ondervloer om alle lijmresten los te krijgen. Vervolgens egaliseren we de vloer (wanneer nodig) met sneldrogende mortel. Deze mortel is na een uur volledig uitgehard en weer te betreden.

Afval afvoeren

Het losgekomen kurk wordt aan het eind van de dag door ons afgevoerd. Dus wanneer wij klaar zijn, is de ondervloer klaar voor de volgende klus: het leggen van de nieuwe vloer, of het aanbrengen van vloerverwarming.

Kurkvloer zelf verwijderen of laten doen?

Uiteraard is het mogelijk om zelf de kurkvloer te verwijderen. Maar dat is wel een heel gedoe. Een kurkvloer wordt meestal vastgelijmd. U moet dus een manier zien te vinden om de vloer los te halen. Bijvoorbeeld met een hamer en een beitel, of met een schop. Helaas zal de vloer in kleine stukken loskomen, waardoor u misschien wel dagenlang bezig bent met het verwijderen van de vloer.

Het risico bestaat dat u de ondervloer ernstig beschadigt, waardoor u meer tijd en geld kwijt bent aan het herstellen van de ondervloer. Alles losgekregen? Dan zit u nog met een lading afval die weggebracht moet worden.

In één dag van uw oude kurkvloer af

Bespaar u al deze moeite en laat ons de vloer in één dag verwijderen. Met onze zitstripper is de klus zo geklaard. En het afval wordt ook netjes afgevoerd.

Vloer Verwijderen Wolter, uw voordelen:

  • Snel en efficiënt inzetbaar
  • Jarenlange ervaring
  • Scherp tarief
  • Eigen materiaal
  • Geen grote container voor de deur

Wat kost het?

De kosten voor het verwijderen van uw kurkvloer hangen af van een aantal zaken. Is de vloer verlijmd op de ondervloer? Moeten er nog meubels verplaatst worden? Zijn er plinten die weggehaald moeten worden voordat de vloer losgehaald kan worden? Daarnaast zijn er kosten verbonden aan het afvoeren van het afval.

Wilt u een specifieke prijs voor uw situatie? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan of bel ons op 0652649524.  Uiteraard kunnen wij u ook per mail  te woord staan. De prijs in de offerte is de prijs die u betaalt. Bij ons zijn er geen verborgen kosten die achteraf worden doorberekend. Zo weet u vooraf precies wat het project kost.

Vloer verwijderen Wolter in Regio:

Almelo, Alphen aan den Rijn, Almere, Alkmaar, Assen, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Den Helder, Deventer, Dordrecht, Drachten, Emmen, Eindhoven, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Heerenveen, Helmond, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Lelystad, Maastricht, Meppel, Nijmegen, Oss, Roosendaal, Rotterdam, Schiedam, Spijkenisse, Steenwijk, Tilburg, Venlo, Zeewolde, Zoetermeer, Zwolle

Landelijk werkgebied? Kijk snel of uw woonplaats er tussen staat.