Kan je pvc vloer eruit halen?

Uiteraard kan een pvc vloer eruit gehaald worden. Als u zoekt op Google staan er veel tips en tricks, echter ook veel zaken welke slecht zijn voor uw gezondheid. Er staat bij voorbeeld warm maken met een föhn die eigenlijk bedoeld is om verf te strippen. Toch is dit erg slecht voor de gezondheid, de giftige dampen die u inademt komt namelijk van de weekmakers in de pvc.

Plak of click pvc eruit halen

In het algemeen zijn er maar 2 soorten pvc vloeren. Zo is er bijvoorbeeld dry back verlijmde pvc of een click pvc. De verlijmde versie, de dry back is niet zo eenvoudig eruit te halen, deze zit stevig verlijmd op de geëgaliseerde cementdekvloer. Click pvc is makkelijker eruit te halen, het is net als laminaat door middel van een soort veer en groef verbinding in elkaar click.

Hoe krijg je pvc vloer los?

Het beste is een pvc vloer eruit te halen met een soort tapijtstripper. Houd er rekening mee, wanneer u de tapijtstripper niet op de juiste manier gebruikt dat u onnodige schade veroorzaakt aan de ondervloer. Bij stroken pvc is het de beste manier om in de lengte van de stroken te strippen.

Wat kost een pvc vloer verwijderen?

De kosten van een pvc vloer verwijderen lopen nogal uiteen. De factoren waar het omdraait zijn bijvoorbeeld de oppervlakte van de vloer, is er vloerverwarming aanwezig en niet te vergeten, hoe is de bereikbaarheid. Over het algemeen zijn de kosten voor pvc verwijderen vanaf € 7,50 per m² bij particuliere opdrachten. Het genoemde tarief is zoals vermeld een vanaf prijs, echter verschilt het per situatie. Het zou in u geval misschien voordeliger of duurder kunnen zijn.

Is pvc makkelijk te verwijderen?

Als we uitgaan van een click pvc vloer is het antwoord ja. De dry back is een heel ander verhaal. Daar moet u rekening houden met het zo gering mogelijk te beschadigen van de ondervloer. U wilt immers weer een andere nette vloer laten leggen. Hoe meer schade er wordt veroorzaakt des te meer herstelkosten u kunt veroorzaken.
Wij van Vloeren service Wolter hopen dat u iets aan deze informatie heeft. Mocht u vragen hebben of gebruik willen maken van onze dienstverlening horen wij dit graag van u.
Een vrijblijvende offerte is makkelijk aan te vragen via ons contactformulier.

s