Houten vloer verwijderen

Houten vloer verwijderen

Houten vloeren zijn er in veel varianten. Massief houten vloeren zijn eenvoudigere te verwijderen, dan aangebrachte houten vloeren op bijvoorbeeld spaanplaat. Er zijn veel houtsoorten die gebruikt worden, denk aan eiken, essen, grenen, jatoba, merbau, vuren, kersen en afzelia. Berken wordt het meest als houten vloer gebruikt.

Houten vloer laten verwijderen

Vloer Verwijderen Wolter heeft diverse machines tot hun beschikking om een houten vloer zorgvuldig en netjes te verwijderen. Bij een goed toegankelijke ondergrond maken wij gebruik van onze zitstripper. Een zeer sterke machine die geschikt is voor woonkamers én grotere oppervlaktes.

Hout vloer verwijderen van een etage

Wilt u een hout op parket vloer verwijderen op de eerste verdieping of hoger? Dan maken wij gebruik van onze professionele turbostripper. Deze is geheel aangepast voor houten vloeren. Het unieke van deze machine is dat hij geheel te demonteren is. Hierdoor kan de machine via de trap door twee monteurs naar boven gebracht worden. Het gewicht van de turbostripper kan variëren tussen de 97 en 400 kilo.

Hoe moeilijk het is om uw houten vloer te verwijderen hangt af van een aantal factoren. Veel houtsoorten hebben namelijk een ander motief én verschillen behoorlijk van hardheid.

Zelf een hout vloer verwijderen

Wanneer u ervoor kiest om zelf een houten vloer te verwijderen of een houten vloer uit te breken, zijn er een paar aspecten waar u rekening mee moet houden. Hier volgen een paar tips uit de praktijk. Een eiken vloer is harder dan een vuren vloer. Hoe harder de vloer, des te moeilijker die is te verwijderen. Wij horen van veel klanten dat ze in eerste instantie zelf geprobeerd hebben de vloer te verwijderen. Vaak met het resultaat: een beschadigde cementdekvloer. Sloop- en boorhamers zijn niet geschikt voor het verwijderen van een houten vloer. Deze zijn ontwikkeld voor sloopwerk en niet voor het zorgvuldig verwijderen van een vloer.

Hout vloer op spaanplaat

Een houten of parket vloer op spaanplaat verwijderen? Dit doen wij dagelijks. Lees hier meer over op de pagina parket verwijderen. Vloeren Verwijderen Wolter is dé juiste schakel tussen uw oude en nieuwe vloer.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag een vrijblijvende prijsopgave aan of bel 06-52649524

Onze klanten zijn erg tevreden, zie onze reviews.